Tiistaikerhon ruska-ajan retkelle Taivalkoskelle 17.9.2019

Tervetuloa mukaan Tiistaikerhon ruska-ajan retkelle Taivalkoskelle 17.9.2019 kuuntelemaan ja katselemaan historian havinaa

Retkisuunnitelma on seuraavanlainen:

Klo 8.00 lähtö Kempeleen rauhanyhdistykseltä kohti Taivalkosken Jokijärveä.

Menemme ensin Saijan lomakartanoon, jossa meitä odottaa maittava lounas vanhassa hirsipirtissä ja kuulemme myös ruokailun ohessa Saijan historiaa.

Saijasta siirrymme Kallioniemeen, kirjailija Kalle Päätalon kotipaikalle, jossa meitä odottaa opas, joka kertoilee meille mielenkiintoisia tarinoita kirjailija Kallen lapsuuden kodista ja elämästä sekä tutustumme Kallioniemen pihapiiriin.

Saijasta on mahdollisuus halukkailla siirtyä luontopolkua ja pitkospuita pitkin Kallioniemeen (15-20 min).

Kallioniemestä jatkamme matkaa Taivalkosken seurakunnan kauniiseen kappeliin, jossa meille pitää hartaushetken Jari Kolmonen

Matka jatkuu vuodesta 1883 saakka palvelleeseen perinteikkääseen Jalavan kauppaan ja pirttikahvilaan, jossa istahdamme kahville ja voimme palata ajassa taaksepäin talonpoikaiskulttuurin ajoille.

Paluu kotiin n. klo 19.00

Matkan hinta on 35,00€, joka sisältää kuljetuksen, lounaan, pääsyliput Kallioniemeen sekä kahvit Jalavan pirtissä.

Retki toteutuu, mikäli osallistujia 25 henkilöä.

HUOM! Sitovat Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliot 5.9. mennessä mielellään tekstiviestillä Tertulle tai Tuomolle

Tiistakerhon puolesta

Terttu Pajula 044 2727880 Tuomo Pajula 0440 387761